Vişne Suyunun Faydaları : Vişne suyu, favori meyve sularından biri olarak bilinir ve yaz aylarında oldukça popülerdir. Ekşi tadıyla farklı bir lezzet sunsa da, vişne suyunun saymakla bitmeyen faydaları vardır. Ülkemizin birçok bölgesinde yetişen vişne, tüketilmesi gereken önemli besinlerden biridir. Bu yazımızda, sizlere vişne suyunun faydaları, nasıl yapıldığı ve saklanacağı gibi birçok konuda bilgi vereceğiz. İyi okumalar 🙂
Vişne Suyunun Faydaları
Daha Güçlü Bir Bağışıklık Sistemi
Vişne suyu: Vücudunuzun hastalıklara karşı direncini artırın. Vişne suyu, doğal ve katkısız yapısıyla sağlıklı bir seçenektir. Vücut direncinizi artırmak ve hastalıklardan korunmak için vişne suyunu tüketebilirsiniz. Kış aylarında vücut direnciniz azalırken, vitamin açısından zengin olan vişne suyu doğru bir tercih olacaktır. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını destekleyen vişne suyu, vücudun diğer organlarının da sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olur. Antioksidan özellikleri sayesinde toksinlerin atılmasına yardımcı olan vişne suyu, enfeksiyon ve mikroplara karşı da koruma sağlar. Vişne suyu, sağlıklı bir yaşam tarzı için önemli bir içecektir. Toksinlerden arınmak, vücut direncini artırmak ve hastalıklardan korunmak için günlük olarak tüketebilirsiniz.
Vişne Suyunun Faydaları – Sindirime Yardımcı
Vişne suyu, sindirim sistemi için önemli bir besindir. Lifli yapısı sayesinde bağırsakların canlanmasına yardımcı olur ve kabızlığa karşı etkili bir tedavidir. Vişne suyu meyve suyu haline gelmiş olsa da liflerini kaybetmez, bu nedenle sindirim sisteminiz için faydalıdır. Lifli besinlerin tüketimi, vücuttaki yediklerinizin kolay sindirilmesine yardımcı olur ve kilo alımını engeller. Vişne suyu gibi doğal ve katkısız içecekleri tercih ederek sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyebilirsiniz. Vişne suyunu düzenli olarak tüketerek bağırsaklarınızın iyi çalışmasını sağlayabilirsiniz. Sindirim sisteminizi korumak ve sindirim sorunlarından kurtulmak için vişne suyu sizin için harika bir seçenek olacaktır.
Vişne Suyu Kan Yapar mı?
Damar içini temizleme konusunda da etkili olan vişne suyu, kalp hastalıklarının da önlemekteki başarısıyla bilinmektedir.Vişne suyu içeriğinde bulunan demir ile kan hücrelerini onarır ve destekler.Vişne suyu tüketimi, damar tıkanıklığı ya da damar sertleşmesi gibi durumlarla daha az karşılaşmanız anlamına gelecektir. Elbette bu tüketim, kalp krizi riskini de en aza indirecektir.
Vişne Suyu Doğal Antibiyotik
Tüketilen vişne suyu ile vücut terlemesi artar. Özellikle idrar yolu ve solunum yolu enfeksiyonlarına karşı oluşan iltihapların yok edilmesinde vişne suyu, doğal antibiyotik görevini yerine getirmektedir.
Vişne Suyunun Sinirlere ve Beyine Faydaları
İçerdiği A ve C vitaminleri ile vişne suyu için bir sinir hücreleri yatıştırıcısı da denebilir. Tüketilen vişne suyu, sinir hücreleriniz uyarılarak yatışmanız sağlanır. Özellikle stres ve uyku bozukluğu yaşayanlar için vişne suyu tüketimi önerilmektedir.
Yaşlı bireylerde 12 haftalık zaman sürecinde yapılan bir araştırmaya göre vişne suyu demans ve unutkanlığa iyi gelmiştir. (Kaynak)
Vişne Suyu Saçları Güçlendirir
Daha güzel görünmenizi sağlayacak güçlü saçlara ulaşmanın yolu da vişne suyu tüketiminden geçiyor. Besleyici ve onarıcı yapısı olan vişne suyu, saçlarınızın canlılık kazanmasına destek olur.
Vişne Suyu Kalori
1 su bardağı vişne suyu kalori içeriği şu şekildedir :
- 116 kalori,
- 33 gram şeker,
- Kalsiyum,demir ve potasyum gibi bazı mineraller
- A ve C vitamini
Tüketim için hazır vişne suları yerine, ev yapımı doğal vişne suyu önerilirken besin değeri açısından zenginliği dikkat çekicidir. 1 su bardağı vişne suyu 116 kalori besin değerine sahiptir.Ayrıca şeker içeriğinin fazlalığı sebebiyle de Diyabet hastalarının dikkatli tüketmesi gereklidir.
Doğal Vişne Suyu Yapımı
Doğal vişne suyu yapımı , meyve suyu satın almaya göre daha ucuz ve daha sağlıklı bir alternatiftir.Çünkü bilindiği üzere hazır meyve sularında üreticiler genellikle şeker ve tatlandırıcı ekler.
Aşağıda belirttiğimiz adımlar izlenerek evde doğal vişne suyu yapılabilir;
- Taze vişneleri bir tencereye koyup üzerine 1.5 litre su ekleyin.
- 15-20 dakika orta ateşte kaynatın.
- Kaynamaya başladığı andan itibaren üzerine 1 su bardağı şeker (isteğe bağlı miktar) ve limon ilave edin.Ara ara üzerindeki köpüğü alabiliriz.
- Vişneler iyice çatlayana kadar kaynadıktan biraz soğumasını bekleyin.
- Soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla bir sürahiye alabilir ya da tanelerini çıkarmadan vişne komposto gibi tüketebilirsiniz.
Eğer ben bunlarla uğraşamam diyor ve vişne suyu satın alıyorsanız, fazladan katkı maddesi içermeyen şekersiz bir versiyonu arayın.Marketlerden alacağınız vişne sularının içeriğini kontrol etmenizde fayda vardır.
Vişne ve Vişne Suyu Nasıl Saklanmalıdır?
Yapımı kadar vişne suyunun saklanması da önemli bir konudur.Şayet uygun koşullarda saklanmayan vişne ve vişne suyu faydadan çok zarar verir.
- Markette ya da pazarda sapı parlak yeşil olan taze vişnelerin seçilip eve gelir gelmez buzdolabına konulması gereklidir.Çünkü oda sıcaklığında en fazla 2 veya 3 gün dayanabilirler.
- Buzdolabında, plastik torbada ya da hava geçirmez kutuda saklandığında 2 haftaya kadar dayanabilir.Kimse çürük vişne yemek istemez değil mi? 🙂 Bunun için geç olmadan tüketilmesi gereklidir.
- Eğer çok miktarda vişne varsa bunları ayrı ayrı poşetlere koyup saklamak iyi bir fikirdir.
- Buzdolabına koymadan önce yıkamayın.Çünkü nem çabuk bozulmasına neden olabilir.
- Vişnelerin dondurulması da saklamak için iyi bir seçenek olacaktır.Dondurucuda bir yıla kadar dayanırlar.
- Vişne suyunun saklama koşulları ile ilgili aşırı teferruata gerek yoktur.Ancak buzdolabında da olsa uzun süre beklenmemesi gereklidir.Hem bu kadar faydalı ve ekşi bir içeceği uzun süre kimse buzdolabında bekletmez,değil mi 😉
Sakız Çiğnemenin Faydaları Nelerdir?