Psikolojik Çöküntüden Kurtulmak İçin Öneriler

Psikolojik Çöküntüden Kurtulmak İçin Öneriler Psikolojik çöküntüden kurtulma tavsiyeleri. Olumsuz duygulardan uzaklaşın. Aileyle geçirilen süreyi artırın duygularınızı ifade edin. Düzenli spor yapın ve yatakta kalma süresini kısaltın. Bu saydığımız faaliyetleridir size yardımcı olacaktır. Psikolojik çöküntüden kurtulmak için diğer insanlar ile etkileşimlerin yükseltilmesi iyileşme sürecine katkı sağlar.

Olumsuz Duygulardan Uzaklaşma

Olumsuz hislerden uzaklaşma, psikolojik çöküntüden kurtulmak için önemlidir. Depresif etkilerin kişilikte kalıcı olmadığını ve bir süre sonra tamamen geçeceğine kendinizi inandırın. Bu detay kişinin kendisine telkin etmesi ile gerçekleştirilir. Depresif etkiler geçicidir. Ömür boyu kişiliğin, karakterin bu yönde devam edeceği düşünülmemelidir.

Psikolojik çöküntüde belirli aktivitelerin yapılmasında zorluk çekilir. Diğer yandan iyileşme sürecinde duygusal dalgalanmalar oluşur. Kişi kendine bu duygusal dalgalanmaların iyileşme sürecinin bir parçası olduğunu hatırlatmalı. ‘’Eskisi gibi olacak, başa dönüyorum’ Şeklinde olumsuz telkinleri kendine yapmamalıdır. Bunun yerine dalgalanmalar sırasında, hangi olayı yaşadığında mutlu olduğunu tespit etmeli. Onu mutlu eden eğilimlere yönelmelidir.

Aileyle Geçirilen Vakti Artırma

Aileyle vakit geçirmeyi yükseltmek ! Psikolojik çöküntüden kurtulmak için ev içinde ve dışında yapılacak eğlenceli aktiviteler sizi hayata bağlar. Bu kapsamda aile bireyleri ile güzel bir akşam yemeği yeme, sohbet ederek dertleri paylaşabilir. Depresyon etkilerini bir süre düşünmemek için eğlenceli oyun aktivitelerine katılma yolları izlenir.

Ailenin kişiyi dinlemesi ve sorunların birlikte göğüslenmesi, psikolojik çöküntünün daha kısa sürede yenilmesini sağlar. Ayrıca kişiye yalnız olmadığı hissini verir. Destek aldığını bilen birey, bu süreci daha kolay atlatacağını fark ederek, kendini daha güçlü hisseder. Ailenin vereceği duygusal destek, sorunların yenilmesinde tıbbi destek kadar önem taşır.

Düzenli Spor Yapmak

Programlı spor yapma, psikolojik çöküntü etkilerini azaltan bir aktivitedir. Spor gün içinde zihni her türlü problemden uzaklaştırarak, temizleyen bir aktivitedir. Belirli bir saati spora ayıran kişi, bu saat diliminde sadece zihnini ve vücudunu yararlı etkilere açmayı hedefler. Bu hedefin dahi zihinde belirlenmesi, kimyasal olarak olumlu etkilere doğurur. Psikolojik çöküntüden kurtulmak için gerekli ortamı sağlar.

Spor saatinde kişi egzersizler yaparak olumlu düşünceler ile etkiyi yükseltebilir. Olumlamalarda depresyonun ve psikolojik çöküntünün geçici bir durum olduğunu bilmesi lazım. Kişilikte kalıcı yansımalar olmadığını kendisine telkin ederek, etkileri azaltma yoluna gider.

Diğer yandan spor, açık havada kademlerin yükseltilerek yapıldığı tempolu yürüyüş şeklinde tercih edilebilir. Spor yaparak zihinsel temizlenmeye katkı sağlanır. Düşünceler bir süre sonra yürüyüş temposuna odaklandığından, uzaklaşmaya başlar. Psikoloji Nedir? – 1memur

Yatakta Kalma Süresini Kısaltmak

Yatakta bulunma süresini azaltma, depresyon ve psikolojik çöküntü etkilerini en hızlı şekilde uzaklaştıran bir yöntemdir. Kişinin diğer insanlar ile etkileşimini yükselterek, zihnindeki olumsuz düşünceleri kontrol altına alan faaliyettir. Bu kapsamda sağlık için gerekli düzenli uyku alışkanlığı terk edilmemelidir. Sadece psikolojik çöküntü sebebi ile günü yatakta geçirme alışkanlığı terk edilmelidir.

Dışarı çıkmada güçlük çekilse dahi yatak içinde kalmamaya özen gösterilmeli. Ev içinde kısa yürüyüş, yemek yapma, aile üyeleri ile daha fazla vakit geçirme alanlarına yönelmekte fayda görülmektedir. Bu kapsamda zihnin daha farklı aktivteler ile meşgul olması sağlanır. Aksi takdirde tüm gün yatakta kalmak bir sessizlik içinde olumsuz düşünceleri devamlı olarak düşünmeye ortam hazırlar.

Duyguları İfade Etmeye Başlama

Hisleri ifade etmeye başlamak, kişinin psikolojik çöküntüden çıkmak için yapması gereken temel faaliyettir. Birey her hangi bir olumsuz travma karşısında depresyona girmişse, bu durumu açıkça kendine itiraf etmelidir. Kabul etmeli ve duruma sebep olarak gördüğü karakterler var ise bu kişilere duygularını ifade etmelidir.

Kişi psikolojik travmaya sebep olan olayı ve duyguları, tıbbi aşamada tedavi alıyor ise? Psikoloğuna açık şekilde ifa etmelidir. Yıllarca bastırılan duyguları sözler ile ifade etmek psikolojik çöküntüden kurtulmak için önemlidir. Öneriler arasında yer alan yıllarca bastırılan duyguları sözler ile ifade etme faaliyeti, iyileşme sürecine katkıda sağlar.