Namaz Kılarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Müslümanlığın en önemli şartlarından bir tanesi Namaz kılmaktır. Namaz kelimesi tazim için eğilmek, ibadet ve kulluk etmek anlamına gelir. Kişi Namaz kılarken yüce Allah’ın huzurundadır, Namazını tam bir teslimiyet ve huşu içinde kılması gerekir.
Namaz Kılarken Dikkat Edilmesi Gerekenler. İslam dininde iman etmekten sonraki en önemli husus ibadetimiz olan Namazdır. Namazın şartları, farzları ve rükunları gibi dikkat edilmesi gereken konular vardır. Namaz kılan kişi Allah’ın huzurunda olduğunu asla unutmamalıdır. Özen göstermelidir, çünkü Namaz esnasında yapılabilecek hatalardan dolayı Namaz hatalı kılınmış olabilir. Bu sebeple kılınan namazın kabul olmamasına neden olabilir.
Namaz Kılarken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Sağa sola bakılmamalıdır: Namaz sırasında secde edilecek yer dışında başka hiçbir tarafa bakılmaması gerekir. Peygamberimiz Namaz kılarken sağa sola bakanlar için ! “ bazı insanlara ne oluyor da Namazda sağa sola bakıyorlar, gözlerini semaya dikiyorlar? Ya bundan vazgeçerler, ya da gözlerindeki nur alınır da kör olurlar” demiştir.
Namaz hızlı kılınmamalıdır: Namazı çok hızlı tempoda kılmak doğru değildir. Namazın şartlarından birisi olan rükünların tam anlamıyla yerine getirilmemesine neden olur. Namaz sakin ve yavaş kılınmalıdır.
Namaz kılarken kılık kıyafetle uğraşılmamalıdır. Namaz kılarken birçok kişinin yaptığı hatalardan bir tanesi de kıyafetleriyle uğraşmaktır. Namaz esnasında kılık kıyafeti düzeltmeye çalışmamak lazımdır.
Namaz Kılarken Dikkat Edilmesi Gerekenler. Namaz kılarken secdeye dikkat etmek gerekir. Peygamber efendimiz,” Yedi kemik üzerinde secde etmek üzere emredildim. Bunlar; alın, burun, iki el, iki diz, iki ayağın kenarları ( parmak uçları) dır. Bu na göre Namaz kılarken burnun da Namaz kılarken secdeye değmesi ve ayakların yerden kalkmaması gerekiyor. Secde esnasında kollarında yere tamamen yapıştırılmaması gerekiyor.
Namaz kılarken esnemek ve öksürmek: Namaz kılarken esnemek, öksürmek ve hatta gerinmek doğru bir davranış değildir. Mecburi bir durum söz konusu değilse öksürmek ve de esnemek mekruh olacaktır.