Kişisel Gelişim İçin Neler Yapmalıyız? Zorlu hayat koşulları, iş dünyasının eskiye göre daha kompleks bir yapıda olması bireyleri yalnızlaştırıyor olabilir. Stres faktörünün artması ile tablo gerçekten hiç te iyimser görünmüyor. Ama yalnızlık kavramı her zaman olumsuz olanı mı çağrıştırır? Yalnızlığı kendine yönelme, kendini dinleme, hayatını anlamlandırma olarak gören bireyler için durum sanıldığı kadar sıkıcı değil. Hatta bu soyutlanma ihtiyacı kişisel gelişime yöneltildiğinde, olumlu yansımaları sosyal ve iş hayatında da görmek mümkün. Verilen her karar gibi kişisel gelişim konusunda çalışmalar yapmanın da yolu öğrenmeden geçiyor. Bu konular ile ilgili sayısız kitap ve yayın var. Ancak temel kişisel gelişim önerileri, hemen şimdi başlamaya müsait maddelerden oluşuyor.
Kişisel Gelişim Nasıl Başlar?
Kişisel Gelişim bir kendine yönelme, kendini eğitme ve kazanma olarak özetlenirse işe önce kendimizden başlayalım. Kişi kendiyle zaman geçirmeyi öğrenmeli ve sevmelidir. Yalnız kalmanın yanıltıcı bir terk edilmişlik hissi vardır. Oysa yalnız kalmayı kendini dinlemek, geliştirmek için bir fırsat olarak düşünün o zaman çok daha verimli geçer. Tıpkı sosyal çevremiz, arkadaşlarımız, ailemiz gibi kişiliğimiz de onunla ilgilenmemizi ister. Öyle çok fazla özel zamanlar yaratmaya da gerek yok. Kişisel Gelişim İçin Neler Yapmalıyız? Televizyonu kapatıp biraz kitap okuyun, meditasyon yapın, yeni bir dil öğrenmeye çalışın. Hatta kendinize yemek yapmak, ruhu doyurmak için yapılabilecek en iyi bireysel gelişim davranışlarıdır. Üstelik tüm bunları bir düzen ve devamlılık halinde yapmanın uzun vadeli yararları olacaktır.
Her şeyde olduğu gibi kişisel gelişim yolculuğunda da denge çok önemli. Kişisel gelişim bir inziva hali değildir. İletişimi sürdürmek ama kişisel gelişimin etkisiyle ilişkileri ‘iyileştirerek’ sürdürmek doğru yolda olduğumuzu gösterir. İyi ilişkiler her zaman olumlu ortamlarda oluşur. Mümkün olduğunca yapıcı ve olumlu etki veren ortamlarda bulunmak olumsuz durumlarda nazik olmak. Cümlenin son bölümünü ütopik bulanlar için küçük bir öneri; fikir ayrılıklarını, zorlandığınız ortamları analiz edin. Neden bu kişiyle anlaşmazlık yaşıyorsunuz? Siz eksiklerinizi kabul ettiniz mi? Anlaşmazlık yaratan duruma mı odaklanıyorsunuz yoksa kişilere karşı nefret söylemleri mi yansıtıyorsunuz. Bu tür objektif bir analiz sorunu çözmeye daha çok yardım edecektir.
Öz saygı Toplumsal Huzurun Anahtarı
Kişisel Gelişim İçin Neler Yapmalıyız? Sorunun cevabı yavaş yavaş eminim sizde de cevabını bulmaya başlamıştır. Kişisel Gelişim öz saygının oluşması, gerekiyorsa ! Yeniden kazanılması ve bunun sonucunda kişiler arası iletişimin iyileşmesi ile kendini gösterir. Günü erken yakalayın, yalnızlık anlarını iyi değerlendirin, ilişkilerde analizci ve yapıcı olun. Hayatı bir robottan farklı yaşamak, onun çözülmeyi bekleyen kişisel anlamını kavramaya çalışmak bambaşka bir duygu. Bu yolculuğun daha kaliteli olması için gerekli ve yaşamı zevkli kıldığı da bir gerçek.