Kedim öldü ! Ölümü ile nasıl başa çıkarım ?

Kedim öldü , dayanamıyorum ifadesi, kedi besleyen ve kedisini kaybeden kişiler tarafından sarf edilen ve altında büyük bir hüzün yatan bir cümledir. Uzun süre birlikte hayatı paylaştığınız dostunuzun ölümü sizin için son derece acı verici bir durum olacaktır.

Kedinin ölümü ile birlikte ev içerisinde ona ait eşyaların, anıların ve alışkanlıkların yerinin boşalması kişi için büyük bir hüzün kaynağı olacaktır. Bu nedenle sevimli dostunuzun ölümü ile birlikte ona ait eşyaların en azından yas süreci boyunca göz önünden kaldırılması daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Kişinin kedisinin kaybı ile yaşadığı olumsuz ruh durumundan sağlıklı bir biçimde kurtulabilmesi için dikkatini başka yönlere kanalize etmesi de bir başka doğru seçenek olacaktır. Dışarıda yapılan aktivitelerin artırılması, eve dönüşte sizi karşılayan kedinizin olmadığı düşüncesini ve ev dönüşü onunla geçirilecek vaktin azaltılmış olmasını sağlayacaktır.

Tüm bunlara rağmen kişinin kedisini kaybetmesi ile yaşamış olduğu olumsuz ruh durumundan kendini kurtaramaması durumunda kişiye mutlaka uzman bir destek almasını düşündürebilir. Bu konuyu tek başınıza halledemeyeceğinizi düşünüyorsanız konu ile alakalı olarak bir uzmandan yardım alarak daha kolay bir biçimde bu süreci atlatmayı deneyebilirsiniz.

Kedim Öldü Unutamıyorum Ne Yapmalıyım?

Kedim öldü unutamıyorum ne yapmalıyım sorusu evcil hayvan besleyen ve onu kaybeden kişiler tarafından araştırılan bir durumdur. Evcil hayvanlar ile sahipleri arasında oluşan muhteşem bağ evcil hayvanın kaybedilmesi ile geride kalan sahip için son derece büyük bir üzüntünün nedeni olmaktadır.

beyaz kedi

Hayatı paylaştığımız dostumuzu unutmak elbette kolay değildir. Zaten burada bahsi geçen olgu evcil hayvanın unutulması değildir. Onun ölümünün verdiği acının ve hüznün unutulmasıdır. Bu durum ise kişiden kişiye farklılık gösteren bir süreç olacaktır. Kimi insanlar travmaları çok daha kolay atlatabilirken kimileri için bu durum biraz daha karmaşık ve zordur.

Kedinizin ölümü sizi derinden yaralamış ve onun yokluğuna alışmak sizin için endişe verici boyutlar ortaya çıkarmış ise, hayatınıza yeni bir evcil hayvan eklemeyi düşünebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise; yeni gelecek hayvanı ölen hayvan yerine koymamaktır. Yeni sahiplenilecek hayvanın farklı bir kişilik yapısında olacağı unutulmamalı ve ölmüş olan evcil hayvandan farklı olacağı unutulmamalıdır.

Kedim Öldü Yeni Kedi Almalı mıyım?

kedim öldü yeni kedi almalı mıyım

Evcil hayvanı olan kişiler zaman zaman hayvanım öldüğünde ben ne yaparım diye düşünürler. Bu sorunun evcil hayvan hayatta iken net bir biçimde cevap bulması kimi zaman zordur. Çünkü evcil hayvan hayatta iken çoğu kişi ona bir şey olursa başka evcil hayvan istemem şeklinde bir karara varır.

Evcil hayvanın kaybedilmesi kişilerde büyük bir üzüntüye neden olmaktadır. Yas süreci dediğimiz zaman dilimi sağlıklı bir biçimde atlatıldıktan sonra yapılması gereken kişinin günlük hayatına kaldığı yerden devam etmesidir. Pek çok evcil hayvan sahibinden duyduğumuz evcil hayvanım öldü unutamıyorum cümlesi evcil hayvan ile kurulan bağın ne derece büyük olduğunu ortaya koymaktadır.

Özellikle yavru olarak sahiplenilen ve zamanla ev halkından birisi haline alan evcil hayvanların unutulması elbette ki kolay olmayacaktır. Unutmanın pek mümkün olmayacağı da bilinmelidir. Ancak yas sürecinin atlatılması ile birlikte yeni bir evcil hayvan ile sıkı bir dostluğun başlatılması da kişilere iyi gelebilir.

Evinde kedi besleyen ve kedisinin ölümü ile yalnızlık hisseden kişilerin yeniden kedi sahiplenmesi psikolojik iyilik için tavsiye edilen bir durumdur. Yeni sahiplenilecek kediyi farklı bir birey olarak kabul etmek ve eski kedi ile kıyaslamamak gerekir. Yeni bir kedi ve yeni bir başlangıç şeklinde bir yaklaşım sergilendiğinde daha iyi bağ kurulması ve iki taraf için de mutlu bir birlikteliğin başlaması mümkün olacaktır.

Kedimi Kaybettim Depresyondan Nasıl Çıkarım?

Kimi evcil hayvan sahipleri, sahiplendikleri hayvanlar ile diğer insanlara nazaran daha yoğun ve güçlü bir bağ kurarlar. Kediler evlerde en çok beslenen evcil hayvanlar arasında yer almaktadır. Evin neşesi, huzuru ve mutluluğu olan bu canlıların günü geldiğinde ölüm ile karşılaşmaları sahipleri için son derece zor bir durumdur.

Özellikle kedisi ile derin bir bağ kurmuş kişiler bu durumu kolay kolay kabul edemeyebilirler ve yaşanan kayıp nedeniyle psikolojik sorunlar yaşamaya başlayabilirler. Bugün psikologlara başvuran ve kedim öldü depresyondayım şikayetini dile getiren pek çok danışan olduğu bilinmektedir.

Kedinizin ölümü ile kendi kendinize veya yakınlarınızdan aldığınız destek ile baş edemiyor olmanız halinde bu durumun nasıl başa çıkılır olabileceği konusunda sizlere yardımcı olacak uzmanlar vardır. Yardımı onlardan talep edebilirsiniz.

İnsanlara nazaran daha kısa bir ömre sahip olan kediler ne yazık ki sahipleri ile kısa bir dönemi paylaşmaktadır. Özellikle yavru iken sahiplenilen ve sahipleri ile birlikte büyüyen kedilerin kayıpları çok daha zor kabul görmektedir.

Böyle bir durumda ilk yapılması gereken kedinizin ölümünü kabullenmek ve kendinize yeterli bir yas süreci tanımaktır. Her canlı gibi onun da bir gün ölüm ile yüzleşeceğini biliyor olmak ve zamanı geldiğinde ayrılık için hazır olmak elbette zordur. Ancak ölüm ile birlikte geri kalanların hayatlarını devam ettirebilmeleri ve hayata tutunmaları da zorunlu bir yaşam tecrübesidir.

Kedinizin ölümü ile birlikte üzüntünüzü yaşarken iş ve sosyal yaşam sorumluluklarınızı yerine getirmekte zorluk yaşayabilirsiniz. Bu yas sürecinde olması beklenilen bir durumdur. Ancak bu durumun kişiyi depresyona sürüklemesi ve içinden çıkılamaz bir hal alması psikolojik destek alınmasını öngörebilir.

Kedinizin kaybı nedeniyle kendinizi kötü hissediyorsanız sokaktaki sahipsiz kediler için beslenme çözümleri üretebilir veya bir hayvan barınağında gönüllü olarak çalışma göstererek bu üzüntünüzün diğer hayvanlara yardımcı olmak suretiyle azaltılmasını sağlayabilirsiniz.

Evcil Hayvanını Kaybedenlerin Üzüntüleriyle Başa Çıkma Yollarına Dair Öneriler

Kedinin ölümü ve üzüntüsüyle baş etme yolları sayesinde bu durumun daha kolay bir biçimde üstesinden gelmek mümkündür. Tüylü dostunuz sizden ayrıldığında oluşan hüzün elbette ev halkından birini kaybetmek gibidir. Bu nedenle bu durumu kabullenmek ve onun yokluğuna alışmak kişiden kişiye farklılıklar göstermekle birlikte son derece zorlu bir süreci beraberinde getirmektedir.

Kimileri için evcil hayvanlar oda arkadaşı, kötü gün dostu ve hatta tek paydaştır. Bu nedenle bir evcil hayvanın kaybedilmesi travmatik bir olay haline gelebilir. Bu süreç de insanlarda yas sürecine benzer biçimde ilerleyebilir. Bu aşamada kaybın kabul edilmiş olması ve yardım almak kedi sahibi için son derece önemli olgulardır. Kedinizi kaybetmenizin ardından bu hüzün ile başa çıkmak için;

  • Yas tutmak adına kendinize zaman ayırın
  • Üzüntünüzü görmezden gelmeye veya gizlemeye çalışmayın
  • Destek alın
  • Duygularınızı yazarak kağıda dökün
  • Başka hayvanlar ile iletişime geçerek onlar için faydalı şeyler yapın
  • Onunla geçirdiğiniz güzel anları hatırlayarak aslında ne kadar şanslı olduğunuzu düşünün
  • Yaşamın her canlı için mutlak suretle biteceğini düşünün
  • Dikkatinizi başka kanallara yönlendirerek acınızın doğru biçimde yaşanmasını sağlayın

Tüm bunlara rağmen kedinizi kaybetmiş olmanın verdiği acı ve hüzün sizi derinden yıpratıyor ve hatta günlük hayatınızı olumsuz yönde etkiliyorsa mutlaka uzman desteği alarak bu kaybı daha kolay atlatmanın yollarını öğrenin.

Yorum yapın

meritking madridbet güncel giriş madridbet kingroyal giriş meritking giriş meritking yeni girişt madridbet yeni giriş